Hoe kunnen wij je helpen?

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de Barco ClickShare en andere draadloze presentatieoplossingen?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Barco is een van de pioniers en nog steeds marktleider op het gebied van draadloos presenteren. De Barco CX-serie maakt het mogelijk om ook draadloos een camera en microfoon over te nemen. Neem gerust contact op en wij helpen je verder met je keuze.

Wat is het verschil tussen een televisie en een monitor?

Een monitor is speciaal ontwikkeld voor zakelijke toepassingen, zoals presentaties, videovergaderen en narrowcasting. Deze is erop gebouwd om langdurig aan te staan (meestal 16/7 of 24/7) en heeft een hogere levensduur. Naast het intensieve gebruik zijn sommige monitoren bestand tegen specifieke weersomstandigheden, vuil, water of stof. De garantievoorwaarden van een monitor zijn in tegenstelling tot die van een tv afgestemd op het zakelijke gebruik.

Welke bedieningsmogelijkheden zijn er?

Voor compacte installaties volstaat vaak een knoppenpaneel. Deze voorkomt het kwijtraken van afstandsbedieningen en toont overzichtelijk alleen de relevante basisfuncties. Bij touchschermen zit deze bediening al in het scherm geïntegreerd. In grotere installaties of in luxe ruimtes kiezen gebruikers vaak voor een touchpaneel of iPad met een op maat gemaakte layout in de huisstijl. Hierin worden alle functies, ook voor bijvoorbeeld verlichting en klimaatbeheersing, logisch onderverdeeld. Bediening via een smartphone is een andere mogelijkheid en voor beheerders en support kan een webinterface handig zijn om op afstand de bediening te kunnen verzorgen.

Hoe kan ik medewerkers vanuit huis meer betrekken bij het werk? En hoe zorg ik voor goede online vergaderingen?

Thuiskantoren zijn volwaardige werkplekken geworden. Toch zijn ze vaak nog niet zo ingericht. Met een Full HD-webcam en een speakerphone komen de collega’s thuis al veel beter over. Het is omgekeerd ook belangrijk dat de apparatuur op kantoor thuis helder overkomt. De ergonomie en werkplekafstelling in de thuissituatie is echter minstens zo belangrijk. Onze moederfirma AtmR Kantoorverandering is gespecialiseerd in thuiswerkplekken.

Hoe kan ik een ruimte zo eenvoudig mogelijk inrichten voor videovergaderen?

Veel organisaties zijn gestandaardiseerd op Teams of Zoom. Het is dan mogelijk om je ruimte als Teams Rooms of Zoom Rooms in te richten. Hierdoor zijn er geen laptops of pc’s meer nodig en kunnen je medewerkers heel eenvoudig deelnemen aan een video call of een nieuw gesprek opzetten via een bedienpaneel op tafel. Dit paneel heeft de vertrouwde Teams of Zoom lay-out. Vaak volgen de camera’s en microfoons de sprekers ook automatisch.

Hoe geef ik het beste informatie weer op meerdere schermen en op verschillende locaties?

Door middel van een narrowcastingsysteem kun je een ongelimiteerd aantal schermen aansturen over het netwerk. Beheerders kunnen dit vanaf iedere locatie inroosteren via een cloudomgeving. Hiermee kunnen ze alles van bedrijfsinformatie, weersberichten, KPI’s en video’s tot duurzaamheidsinformatie (BREEAM) en op maat gemaakte koppelingen tonen. Dit wordt ook wel digital signage genoemd.