Kabels lijken altijd kwijtgeraakt of defect te zijn op het moment dat ze nodig zijn. Bovendien is het zicht ervan in de vergaderruimte voor velen een doorn in het oog. En dan moet de kabel ook nog passen in de aansluitpoort van je laptop: HDMI, (mini-)DisplayPort, USB-A, USB-C, Lightning of toch nog een andere aansluiting? Draadloos presenteren lost al deze veelvoorkomende ergernissen op.

In ons blog vertellen we je graag alles over draadloos presenteren. Wat de verschillen zijn tussen Barco ClickShare en onze andere draadloze presentatieoplossingen. En onze persoonlijke top 3 oplossingen.

Waarom is draadloos presenteren handig?

Met één druk op de knop of via een app deel je direct je beeld, of je nu Apple, Windows, Chrome of Android gebruikt. Naast het gemak van het streamen biedt draadloos presenteren vele voordelen op het gebied van samenwerken en kennis delen. Wil je verschillende begrotingen naast elkaar bekijken of hebben meerdere medewerkers informatie meegenomen? Dan kun je het beeld bijvoorbeeld in een kwadrant splitsen en alles naast elkaar tonen. Met je team annoteer je live in het document en na afloop deel je de presentatie inclusief aantekeningen direct met alle teamleden. Ook is het mogelijk om draadloos je camera en microfoon over te nemen om te videovergaderen. Zo kan elke laptop draadloos gebruik maken van de hardware in de ruimte. Bring your own meeting (BYOM).

Wat is het verschil tussen de Barco ClickShare en andere draadloze presentatieoplossingen?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Maak je gebruik van touch? Wil je puur je beeld delen of ook samen in documenten en bestanden werken? Wil je een of meerdere gebruikers tegelijkertijd weergeven? Zelfs integratie van digital signage en room booking is mogelijk.

Barco is een van de pioniers en nog steeds marktleider op het gebied van draadloos presenteren. De Barco CX-serie maakt het mogelijk om ook draadloos een camera en microfoon over te nemen. Neem gerust contact op en wij helpen je verder met je keuze.

Top 3 draadloze presentatieoplossingen

We zetten graag onze top 3 met aanbevelingen op een rijtje.

  1. ClickShare: hoge stabiliteit, flexibele en veelzijdige mogelijkheden voor de netwerkintegratie. De ‘Button’ bevordert het gebruiksgemak: met een druk op de knop presenteren. Daarnaast heeft de ClickShare een langdurige software-ondersteuning.
  2. Airserver Connect: geen software nodig. Tot 9 gebruikers kunnen tegelijkertijd hun beeld tonen tegen een aantrekkelijke prijs.
  3. De Actiontech Screenbeam 1000 EDU is speciaal voor het onderwijs ontwikkeld! De Screenbeam 1000 EDU bevordert de interactie tussen leraar en leerling. Docenten kunnen tot vier leerlingen tegelijkertijd hun beeld laten weergeven op het scherm. Via Windows Ink kunnen ze vervolgens in Office 265 apps schrijven of annoteren op het scherm. Door de moderatorfunctie behoudt de docent de regie en bepaalt deze wanneer welke leerling zijn beeld mag tonen. De leraar ziet al een preview van wat de leerling wil tonen. Ook kan de docent zien wat de leerlingen op hun scherm hebben staan. Ze kunnen berichten sturen en hun scherm en toetsenborden blokkeren.

Draadloos presenteren is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. We helpen je graag met het vinden van de juiste draadloze presentatieoplossing voor jouw organisatie.

Wij helpen je graag