Naar boven

Nieuwsbrief videovergaderen

Thema special: videovergaderen!

Deze maand ontvangt u een speciale themanieuwsbrief over videobellen d.m.v. Skype for Business. 

 
 
 
 

Waarom zou u videovergaderen?

We horen u denken: waarom zou ik videobellen in plaats van telefoneren? Is dat niet veel te ingewikkeld en veel te tijdrovend? Kan dat in een Citrix-omgeving? Kan dat ook met een app?

BeleefAV maakt het simpel.

Het kan zelfs zó simpel dat u met één druk op de knop persoonlijk contact heeft, non-verbale communicatie kunt oppikken en uw bestanden zowel kunt delen als bewerken. Met diezelfde knop kunt u groepsgesprekken starten of uw sessie opnemen. Terwijl u tegelijkertijd reiskosten bespaard en werkt aan het verlagen van de CO²-uitstoot van uw organisatie.

Kijk hieronder dus even mee naar drie veelvoorkomende situaties!

 

Situatie 1: het kantoor

U wilt aan het begin of einde van uw dag niet in de file staan, toch? Of überhaupt anderhalf uur reizen voor een kort overleg, terwijl de stapel met werk op kantoor ondertussen toeneemt. Terwijl u dit leest, heeft u voor uzelf eigenlijk al besloten dat u daar veel te druk voor bent.
Kortom: u wilt meer weten over videoconference!

Gewapend met uw laptop of mobiele device bent u al een heel eind op weg naar uw eerste succesvolle videogesprek. Het enige wat u nog hoeft te doen, is Skype of een andere conferentieapplicatie te openen op uw laptop. Heeft u een werkplek met een vaste monitor, dan is de toevoeging van een Full HD-webcam al genoeg om effectief te videobellen.

U heeft nodig:
- Laptop met bijvoorbeeld Skype for Business, WebEX of Zoom
- Een USB-webcam met interne microfoon
- Een monitor
- Eventueel de StarLeaf app

 

Situatie 2: de Huddle Room

Ai, het is uw collega's niet ontgaan dat het in uw kantoor nu mogelijk is om te videobellen. Dat doen ze dus ook gretig! De zoete inval in uw kantoor was toch niet helemaal de bedoeling. Bovendien komt de boodschap nu niet meer goed over. Dit is het moment waarop u streng moet zijn en uw collega's doorverwijst naar de Meeting of Huddle Room.

Als uw overleg een hogere prioriteit kent of u wilt een gesprek met meerdere deelnemers – zowel collega's of externe relaties – starten, dan stelt dit andere eisen aan de faciliteiten. Zo dienen alle deelnemers bijvoorbeeld goed in beeld te komen en verwacht u een betere spraakverstaanbaarheid.

U heeft nodig:
- Laptop of vaste pc met Skype, WebEx of Zoom 
- Soundbar met interne microfoon en camera
- Mogelijk een speakerphone met ruis- en echo-onderdrukking
- Een monitor
- Eventueel de StarLeaf app

 

Situatie 3: de Boardroom

Boardrooms bieden het beste klimaat voor een optimale videoconferentie. Hier treft u alle moderne gemakken en vergadert u simpelweg in stijl. Terwijl u vergadert, toont u op het tweede scherm documenten of maakt u hierop aantekeningen. Eenvoudige bediening op tafel maakt het deelnemen aan een sessie met één druk op de knop mogelijk.

Ook is het systeem perfect te integreren met een cloudomgeving, zoals StarLeaf, waarmee uw meetings nog flexibeler en effectiever worden. Gedurende de meeting dringt het besef zich tot u door: waarom heb ik niet altijd zo vergaderd..?

U heeft nodig:
- Een codec, pc of laptop
- Een pan-tilt-zoom-camera
- Plafond- of tafelmicrofoon
- Twee monitoren: voor data en video
- Skype, WebEx of Zoom
- StarLeaf

 

StarLeaf

StarLeaf brengt videoconferencing en cloud computing op een unieke manier samen. Hiermee is een unieke videocommunicatieoplossing ontstaan. Op alle platforms te gebruiken én op elk device. Nooit meer nadenken of videoapparatuur wel compatibel is met die van anderen.

Met Starleaf kunt u onbeperkt gesprekpartners uitnodigen om gratis deel te nemen aan videoconference-sessies, ongeacht de apparatuur.

Vraag bij ons uw gratis StarLeaf-demolicentie aan via videoconference@beleefav.nl

Klik hier voor meer info over StarLeaf!

 

Belangrijke mededeling

Skype for Business is onderdeel van Office 365 en wordt binnenkort geïntegreerd in Microsoft Teams.
Hiermee ontstaat een complete online-werkplek voor samenwerken en communiceren. Als uw organisatie op korte termijn met MS Teams gaat werken, kan dit van invloed zijn op de wijze van videovergaderen. Neemt u in dat geval gerust contact op!

 

Advies op maat

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden binnen uw organisatie?

Blijf niet met vragen zitten, onze specialisten helpen u graag verder met een advies op maat voor úw situatie! Bel 0314 200 333 of neem contact op via info@beleefav.nl. 

 
Van wens, naar functie, tot beleving. Dat is BeleefAV!