Spraakverstaanbaarheid

Al is de boodschap nog zo sterk, iedere uiting valt of staat met een goede spraakverstaanbaarheid. Microfoons zijn verkrijgbaar in tafel-, plafond-, en mobiele uitvoeringen. Draadloos en bedraad. Spraakverstaanbaarheid wordt gemeten in de zogeheten ‘speech transmission index’. De STI-waarde geeft aan hoe hoog de spraakverstaanbaarheid binnen een bepaalde ruimte is. Vele factoren kunnen van invloed zijn op de spraakverstaanbaarheid, zoals: akoestiek, nagalm, publiek, de indeling van de ruimte en de aanwezigheid van bepaalde (harde) materialen.

Wij adviseren organisaties gericht over het gebruik van de juiste luidsprekers, microfoons en voorzieningen. Ook verzorgen wij metingen en leveren we akoestische oplossingen. Zo komt jouw boodschap altijd perfect over.

Een passend advies

Door de juiste apparatuur te kiezen en deze op de juiste wijze in te regelen kan een goede basis gerealiseerd worden. In sommige gevallen is het nodig om ook aanpassingen aan de ruimte te doen, door bijvoorbeeld akoestische panelen of gordijnen te plaatsen. Aan de hand van specialistische metingen en simulaties brengen wij de benodigde voorzieningen voor je in kaart en stellen we audiosystemen samen die aansluiten bij de gewenste toepassing en de ruimte waarin ze geplaatst worden.

Ringleidingen, discussiesystemen en microfoons

We adviseren organisaties gericht over het gebruik van microfoons en hebben brede ervaring met allerlei verschillende microfoonsystemen, zoals plafondmicrofoons, tafelmicrofoons, draadloze microfoons en antennesystemen. Voor overheidsorganisaties passen wij veelvuldig discussiesystemen toe, waarbij ieder raadslid zijn eigen spreekpost heeft. Ook op het gebied van slechthorendenvoorzieningen denken wij met je mee. Naast de traditionele ringleidingsystemen zijn er uitstekende oplossingen die gebruikmaken van infrarood. Hiermee kunnen ingrijpende bouwkundige werkzaamheden voorkomen worden. Bovendien zijn deze tevens bij uitstek geschikt als tourguide bij rondleidingen.

Gemeente Zevenaar

Een greep uit onze referenties

Wij helpen je graag