Onze opdrachtgever

Atlant is gespecialiseerd in ziekte van Huntington, syndroom van Korsakov, Gerontopsychiatrie, dementie en ouderenzorg. De organisatie geeft bewoners ruimte. Ruimte om zichzelf te zijn en zich te ontplooien zoals zij dat willen. Atlant heeft negen locaties in Apeldoorn, Beekbergen en Ugchelen voor wonen, zorg en welzijn. De vaak prachtig ruim en groen gelegen locaties van de zorgroep zijn te omschrijven als woonzorgcentra, verpleeghuizen en appartementen.

De vraagstelling

Sinds september 2016 is BeleefAV de audiovisuele partner van de zorgorganisatie Atlant. Iedere branche heeft zijn eigen unieke eigenschappen, werkmethodes en uitdagingen. Dat is zeker in de zorg- en welzijnssector het geval, waar we te maken hebben met medewerkers in uiteenlopende functies. Van receptionistes en ICT’ers tot verpleegkundigen en artsen, bezoekers, vrijwilligers en natuurlijk bewoners en cliënten met verschillende zorgbehoeftes. De initiële wens om een vergaderruimte toegankelijk te maken voor de verschillende doelgroepen is in die zin nooit veranderd.

Oplossing

Op de verschillende locaties van Atlant zijn voor alle doelgroepen toegankelijke faciliteiten aangebracht die bijdragen aan de efficiëntie van de organisatieprocessen van Atlant en de kwaliteit van het verblijf van de cliënten en de bewoners. Zo zijn er voor medewerkers duidelijk leesbare en goed verstaanbare vergaderfaciliteiten, waarmee overleggen zowel op locatie als online mogelijk zijn. Ook zijn er centrale presentatieruimtes voor sessies met grote groepen beschikbaar. Hierdoor kan kennis en informatie helder en efficiënt uitgewisseld worden met collega’s, bewoners of externe specialisten.

Voor de cliënten dragen de audiovisuele voorzieningen bij aan een aangenaam verblijf bij de Atlant. In de gemeenschappelijke ruimtes ontmoeten bewoners elkaar en vinden uiteenlopende activiteiten plaats, zoals filmvoorstellingen, feesten, muziek en zanggroepen. Amusement en multimediale ontspanning zijn hier aan de orde van de dag. Ook in deze ruimtes zijn er centrale presentatievoorzieningen die bijvoorbeeld ook door derden, zoals buurtverenigingen uit de wijk of stichtingen, gebruikt kunnen worden. Zo divers als de cliënten, bewoners en medewerkers zijn, zo divers zijn ook de activiteiten die Atlant organiseert en de audiovisuele faciliteiten die eraan bijdragen om dit mogelijk te maken.

Het gevaar is dat er bij zoveel verschillende doelgroepen, systemen en locaties al snel een wirwar aan verschillende apparatuur en werkwijzen ontstaat. Om het gebruik niet te ingewikkeld te maken, is uniformiteit bij alle verschillende audiovisuele toepassingen steeds het sleutelwoord. Omdat BeleefAV al sinds 2016 partner is van Atlant en met Atlant de locaties heeft ingericht, hebben we samen de rode draad bewaakt. Ongeacht de locatie waarop de bijeenkomst plaatsvindt, steeds is de werkwijze en de bediening hetzelfde. De audiovisuele oplossingen dragen bij aan efficiënte zorgprocessen en een plezierig klimaat voor patiënten, werknemers en bezoekers. Zo kunnen de zorgverleners zich optimaal richten op waar ze goed in zijn en de uitzonderlijke zorg bieden waar Atlant voor staat.

Audiovisuele invulling

  • Aver all-in-one soundbars

  • LG 4K-monitoren

  • Optoma Full HD projectoren

  • Celexon projectieschermen

  • Tannoy luidsprekers

  • Apart Audio versterking

  • Voorzieningen voor spraak, film en muziek

  • Extron bediensystemen

We helpen je graag