Onze opdrachtgever

Vastgoedvernieuwers, zo kun je De Variabele het beste omschrijven. Voor alles van onderhoud tot verbouwen en complete renovaties zijn corporaties bij De Variabele aan het juiste adres. De Variabele is eerder verder, met als missie het leven van mensen zo prettig mogelijk maken door hun woon- en werkomgeving structureel te verbeteren. Met locaties in Nijmegen, Elst, Veenendaal en Doetinchem is De Variabele breed vertegenwoordigd in Gelderland.

De vraagstelling

BeleefAV heeft samen met onze moederfirma AtmR Kantoorverandering de nieuwbouw van De Variabele in Nijmegen ingericht in 2020 en sindsdien ook diverse audiovisuele faciliteiten voor de overige locaties verzorgd. Ingegeven door de ontwikkeling van de organisatie was er vanaf het begin een sterke wens om de interne communicatie een boost te geven. Ook de verschillende locaties van De Variabele en het werken op vele externe plaatsen speelden hier een belangrijke rol in.

Oplossing

Narrowcasting, digital signage of gewoon informatieschermen, dat is waar we het hier over hebben. Flexibel je content vanuit een online-omgeving beheren en inroosteren, om het vervolgens naar de verschillende locaties te verspreiden. Als tegenhanger van broadcasting heeft narrowcasting diverse voordelen: je kunt je publiek heel gericht bereiken, omdat je weet wie je doelgroep is, waar om ze op die plek zijn en vaak zelfs hoeveel tijd ze hebben om je boodschap te lezen.

We zijn het project gestart met drie schermen op de locatie in Nijmegen. Niet lang daarna is dit uitgebreid op zes andere posities, verspreid over de verschillende locaties. We hebben hiervoor het cloudplatform GoBright View, de opvolger van het bekende TiC Narrow Casting, ingezet. Hiermee worden medewerkers op de locaties van De Variabele op eenvoudige en toegankelijke wijze bereikt door middel van de content op de beeldschermen. Om ook het personeel onderweg en op externe locaties – de coronapandemie sloeg inmiddels hard toe – te voorzien van informatie, hebben we een streamer toegevoegd. Via een streamingplatform is de content voor iedereen beschikbaar, ongeacht hun werkplek of werktijden: thuis, onderweg, in de pauze of ’s avonds. Ook maakt dit het mogelijk om op een telefoon, tablet of laptop te kijken. Inmiddels omgedoopt tot VAR tv maakt dit het een ideale oplossing voor de wens van De Variabele.

VAR tv

Narrowcasting is voor ons al meer dan een decennium een belangrijke dienstverlening. In die tijd hebben we het voor een breed scala aan toepassingen ingezet zien worden bij relaties in uiteenlopende sectoren. Van planningen en incidenten in productieomgevingen tot nummervolgsystemen bij gemeentes, roosterpakketten in scholen en spectaculaire marketinguitingen bij creatieve bedrijven. Toch sprong ook voor onszelf het project bij De Variabele er in positieve zin uit als een schoolvoorbeeld van hoe narrowcasting effectief gebruikt wordt.

Vanuit de locatie Nijmegen is Robin Hooiveld aangesteld voor het beheer van VAR tv. Wekelijks maakt zij nieuwe playlists met actuele informatie. Actief en met veel wisselende content communiceert De Variabele via VAR tv in een herkenbare huisstijl alle relevante bedrijfsinformatie. Zo leest het personeel bijvoorbeeld wanneer gereedschap gekeurd wordt, hoe projecten zijn verlopen en wanneer er activiteiten worden georganiseerd. Op de verschillende service-afdelingen worden de algehele playlists afgewisseld met KPI-informatie over onder meer reparaties, planningen en projectstatussen.

In de afbeeldingen zijn persoonsgegevens in verband met de AVG-wetgeving onzichtbaar gemaakt.

Audiovisuele invulling

  • GoBright View narrowcasting
  • LG 4K-monitoren
  • Stream via Epiphan Pearl en Streampartner.nl

Lees ook de referentiecase van GoBright over dit project!

We helpen je graag