Onze opdrachtgever

Sinds 2015 heeft de Gemeente Zevenaar zijn intrede genomen in het voormalige BAT-complex, waar achtereenvolgens TurmacRothmans en BAT gehuisvest waren en de wereldberoemde Peter Stuyvesant Collectie decennialang te zien was.

Het monumentale gebouw is in veertien maanden compleet getransformeerd tot een hypermoderne en inspirerende omgeving. In de nieuwe opzet kiest de gemeente ervoor om het open werkklimaat en de relatie met het verleden te behouden, terwijl het complex is gerenoveerd om aan alle moderne gemakken te voldoen. Ook zal het pand gaan dienen als een huis der gemeente: een bruisend cultureel centrum, waarin de verschillende culturele organisaties en de regionale sociale dienst tevens hun onderkomen vinden.

De vraagstelling

In 2016 zijn wij uitgenodigd door de gemeente Zevenaar om mee te dingen in een onderhandse aanbieding voor de audiovisuele inrichting van het nieuwe gemeentehuis. De gemeente had zijn wensen en behoeften al grondig in kaart gebracht, waarop wij hebben gereageerd met de uitwerking van verschillende potentiële audiovisuele systemen.

Gemeente Zevenaar

Oplossing

Het nieuwe gemeentehuis wordt gekenmerkt door flexibiliteit en een open structuur. Dat is precies wat we in onze opzet hebben willen weerspiegelen: techniek, historie, interieur en de frisse manier van werken moeten met elkaar verweven zijn, waarbij de ene discipline naadloos overvloeit in de andere.

Het hart wordt gevormd door de multifunctionele Raad- en Trouwzaal met een draadloos discussiesysteem. Door middel van een intuïtief bedieningspaneel behoudt de voorzitter het overzicht tijdens de raadsvergaderingen. De stijlvolle, hangende kolomspeakers gaan niet alleen prachtig op in het interieur, maar zorgen er tezamen met de imposante videowall ook voor dat geen van de aanwezigen iets ontgaat! En dankzij een intelligente koppeling kan er in verscheidene andere ruimtes worden meegekeken, waarbij de privacy en afscherming tot in de puntjes zijn geregeld. Maar ook thuis of op een later moment kan er worden gekeken door het streaming-systeem.

Is er tegelijkertijd een andere bespreking of een bruiloft? Dan is de ruimte in een mum van tijd gereed voor gedeeld gebruik. Het is juist deze flexibele manier van werken die zo goed aansluit bij de organisatiefilosofie van de gemeente Zevenaar.

Misschien herinnert u zich verder nog de voormalige Bordkrant van Turmac voor de dagelijkse communicatie? Hiervoor is nu een krachtig narrowcastingsysteem in het leven geroepen. De informatieschermen, compleet met nummervolgsysteem, informeren bezoekers en medewerkers real-time op een heldere en aantrekkelijke wijze over alles wat er speelt in Zevenaar.

Van de moderne vergaderplekken die volledig aan het nieuwe werken voldoen, en de wachttijdverzachting en achtergrondmuziek in de entree, tot de unieke uitstraling van het monumentale complex en de vertrouwde kunstcollecties verspreid door het pand: de gemeente Zevenaar combineert het beste van alle werelden!

We helpen je graag