Naadloos samenwerken: Fysiek en digitaal

Gemeente Zutphen heeft in nauwe samenwerking met BeleefAV en AtmR Kantoorverandering een Digitale Schetskamer ingericht waar op een interactieve manier, live, synchroon en levensecht wordt samengewerkt. Dankzij deze slimme manier van werken kan de gemeente veel sneller, slagvaardiger en prettiger in Teams samenwerken. BeleefAV bedacht een oplossing gebaseerd op de wensen van de Gemeente Zutphen en realiseerde met apparatuur van Legamaster, ErgoXS, Poly en Extron de geschikte systeemsamenstelling

De vraagstelling

Grote tekeningen printen, collega’s die niet bij een meeting aanwezig kunnen zijn, aanpassingen op een tekening later nog digitaal verwerken, zijn dagelijkse kwesties waar het Team Ruimtelijk Domein tegenaan liep. De vraag naar een digitale oplossing kwam terecht bij Kyra-Tiana Kers, Projectleider IT van Gemeente Zutphen. Men zocht naar een manier om interactief en gezamenlijk in documenten te kunnen werken waarbij ook collega’s op afstand kunnen deelnemen.

Meerdere afdelingen binnen de gemeente werden betrokken bij het vormen van de uiteindelijke uitvraag. Zo ontstond een breed draagvlak voor een multifunctionele digitale oplossing die relevant is voor het Team Ruimtelijk Domein en voor veel meer disciplines binnen de gemeente

Oplossing

Twee 86 inch Legamaster Supreme touchschermen zijn aangesloten op een computer. Hiermee ontstaat één groot interactief canvas. Het werkoppervlak is zelfs verdubbeld. Er kan zeer overzichtelijk en efficiënt in meerdere documenten tegelijk interactief gewerkt worden.

Beide touchschermen zijn op elektrisch in hoogte verstelbare ErgoXS kolomliften geplaatst. Bovendien zijn de liften gesynchroniseerd, zodat met één druk op de knop beide touchscreens op de gewenste hoogte komen.

Videobellen gebeurt met de Poly X50 all-in-one videobar. Deze is centraal onder de touchschermen gemonteerd. In Teams sessies kunnen alle deelnemers die niet fysiek aanwezig zijn in de Digitale Schetskamer toch interactief samenwerken met de aanwezigen. Het Team Ruimtelijk Domein kan zo direct feedback verwerken in bijvoorbeeld plattegronden, workflows en situatieschetsen.

De ruimte wordt verder gebruikt voor brainstormsessies, Lean en Agile trainingen en voor allerhande presentaties en vergaderingen.

Audiovisuele invulling

  • 86″ Legamaster Supreme touchschermen

  • ErgoXS Kolomliften

  • Poly X50 All-in-one videobar

  • Voorzieningen voor spraak, film en muziek

  • Extron bedieningssysteem

We helpen je graag