Onze opdrachtgever

Jumbo Supermarkten bestaat al meer dan 95 jaar en is uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Het familiebedrijf uit Veghel is ontstaan uit een groothandel in koloniale waren, in 1921 opgericht door Johan van Eerdt. Johan was de achteroom van Karel van Eerd, grondlegger van het huidige Jumbo Supermarkten. Anno 2019 is Jumbo één van de grootste supermarktketens van Nederland met op moment van schrijven maar liefst 664 fysieke winkels en keiharde garanties met de 7 zekerheden. De supermarktketen is met hun unieke formule, nog altijd sterk groeiende en bijzonder ambitieus.

BeleefAV is sinds de nieuwbouw van het Jumbo Supermarkten-hoofdkantoor in Veghel (2015) huisleverancier voor de Jumbo Groep, waar onder andere ook La Place en The Duke toe behoren. BeleefAV levert, installeert en onderhoudt alle audiovisuele voorzieningen. Wil je snel en makkelijk meer informatie over de organisatie Jumbo, de doelstellingen en het stellen van hulpvragen over haar diensten, klik hier.

De vraagstelling

Vanwege enorme groei wilde Jumbo zijn hoofdkantoor uitbreiden met een compleet nieuwe vleugel. Jumbo’s unieke formule met de laagste prijzen, het grootste assortiment en de beste service, waarbij de klant áltijd centraal staat, kan niet renderen zonder gepassioneerde collega’s in een plezierig en inspirerend werkklimaat. Jumbo’s missie is dan ook om elke dag beter te maken. Van het innovatieve interieurontwerp tot het meubilair en de audiovisuele faciliteiten: alles staat in dienst van ditzelfde doel.

Al in een vroeg stadium hebben wij deelgenomen aan constructieve gesprekken met de projectgroep. Daarbij ontwierpen we niet alleen vanuit de oplossing, maar juist vooral vanuit de workflow. Welke teams maken van welke ruimte gebruik en welke middelen hebben zij nodig om zo efficiënt mogelijk te presteren? Van stilte- en concentratieplekken en ‘vogelhuisjes’ voor kleine overleggen tot interactieve scrum- en vergaderruimtes, klaslokalen, presentatiezalen en MT- en directiefaciliteiten. Ieder type ruimte heeft zijn eigen invalshoek en is toch altijd multifunctioneel ingericht.

Werkplekken/Room Dividers

Verspreid over de ruime, open plekken om te werken, zijn room dividers geplaatst. Ze creëren een gevoel van indeling en zorgen voor een akoestische en privacyverhogende werking. De room dividers zijn aan één of beide zijden voorzien van presentatiemonitoren. Hiermee kunnen medewerkers presenteren, overleggen, cijfers tonen en monitoren. Op de momenten dat de flatscreens niet actief in gebruik zijn, kunnen er informatieve boodschappen, targets of successen op getoond worden.

Duurzaam werken en vergaderen

Al naar gelang de aard van de sessie of werkzaamheden kunnen medewerkers er tevens voor kiezen om een stilte/concentratieplek of een spreek/vergaderkamer op te zoeken. De aandacht voor slim en duurzaam hergebruik van aanwezige hardware is daarbij nooit uit het oog verloren. Zo zijn na de recente overname van Emté Supermarkten een groot aantal monitoren uit deze supermarkten opnieuw ingezet. Ook beschikken alle nieuwe monitoren over de laatste generatie timers. Hierdoor gaan de schermen automatisch aan als een laptop wordt aangesloten en gaan ze ook automatisch uit als er geen presentatiesignaal is. Duurzaamheid en gebruikersgemak gaan daarmee hand in hand.

Videowall

Een eyecatcher is de imposante 3×3 videowall in de La Place corner. De videowall is multifunctioneel en kan voor werkelijk iedere gewenste toepassing gebruikt worden. Naast presentaties worden er interne cijfers, Jumbonieuws, verjaardagen en algemeen nieuws mee getoond aan de medewerkers. Aan de videowall is een hoogwaardig audiosysteem toegevoegd. Hierdoor worden presentaties optimaal met geluid ondersteunt en klinkt Jumbo Radio op een comfortabel niveau. Het draadloze microfoonsysteem maakt elke spreker hoorbaar en is onmisbaar als grote groepen worden toegesproken. Verder integreren de pendelluidsprekers naadloos in het interieur en is de subwoofer onzichtbaar verwerkt in het meubilair. De bediening geschiedt op basis van een intuïtieve iPad-interface, opgemaakt in de La Place-huisstijl.

Jumbo BeleefAV AV-oplossingen

Jumbo Academy

Werken, leren en groeien in de praktijk: dat is de Jumbo Academy. Dagelijks worden vakgerichte opleidingen en trainingen gegeven. Over de zeven zekerheden, over brood en vleeswaren, logistiek en alle relevante onderdelen om de klant áltijd centraal te stellen. Filiaalmanagers worden er opgeleid en er kan zelfs een gecertificeerd mbo- of hbo-diploma gehaald worden.

Grote touchschermen zorgen ervoor dat alle trainingen dynamisch en interactief zijn met een goede leesbaarheid vanuit iedere positie. Laptops, tablets en smartphones kunnen draadloos en bedraad worden getoond en desgewenst zelfs met meerdere beelden tegelijkertijd. De videoconference-faciliteiten zorgen voor efficiënte en kostenbesparende opleidingen.

De bijna vijf meter brede Nureva Wall in de Jumbo Academy is de perfecte aanvulling in Jumbo’s digitale werkwijze met geavanceerde Agile- en Scrum-werkmethodieken.

De Nureva Wall is een innovatieve, interactieve wand en ideaal om in teamverband samen te werken. Denk aan storymapping, design sprints, brainstormsessies en scrummen. De speciale Nureva software creëert één groot canvas waarop teams kunnen samenwerken, presenteren, annoteren en digitale sticky notes kunnen plaatsen. We hebben hier een aanpassing aan gedaan zodat het canvas ook is op te delen in gescheiden vlakken voor draadloos presenteren met eigen mobiele apparatuur en voor het bedraad aansluiten van laptops. Teams hoeven niet eens in dezelfde ruimte te zijn om samen te werken. Collega’s die thuiswerken kunnen realtime meedoen met de Academy en tegelijkertijd in verbinding staan met andere locaties, waar dan ook ter wereld. Niet alleen duurzaam en voordelig, het draagt ook direct bij aan verlaging van de CO² footprint. Het eindresultaat is dat mensen én middelen multifunctioneel inzetbaar zijn en dat teams nu meer werk verzetten in significant minder tijd. Alles om de klant centraal te stellen.

Stand-up Room

Eenzelfde audiovisuele ervaring wordt geboden in de Stand-up Room, waar medewerkers op een groot projectiesysteem in een informele setting eenvoudig kunnen presenteren. De frontluidsprekers zijn innovatieve kolom array-luidsprekers. Door de richtwerking van deze luidsprekers wordt het publiek overal in de brede ruimte even goed bereikt. Dankzij vijf draadloze headsetmicrofoons en één draadloze handmicrofoon van Sennheiser zijn meerdere sprekers tegelijkertijd optimaal verstaanbaar. Alle microfoons kunnen met één druk op de centrale iPad-bediening worden aangepast aan elke setting.

Jumbo BeleefAV

IT

De hedendaagse en toekomstige bedrijfsprocessen kunnen niet functioneren zonder een geoliede ICT-afdeling. Hiervoor zijn hoogwaardige faciliteiten gerealiseerd voor monitoring van alle IT-processen, ontwikkelingen, KPI’s en informatie uit Business Intelligence-systemen.

Wij danken Jumbo Supermarkten voor het constructieve projectverloop en zijn trots op het resultaat waarmee Jumbo haar ambities verder kan waarmaken. Bovenal wensen we alle Jumbo- en La Place-medewerkers ongelofelijk veel werk- en vergaderplezier toe in hun schitterende nieuwe werkomgeving!

We helpen je graag