Onze opdrachtgever

SABA Adhesives is een wereldwijde producent van lijmen en kitten. Opgericht in 1933 en heden ten dage toonaangevend. Zo was SABA in de jaren 90 de eerste producent van een watergedragen lijm die direct hecht en zijn ze de nummer 1 voor schuimverbindingen en chemisch resistente afdichtingen. De ontwikkeling en productie zijn gecentraliseerd in Dinxperlo.

Innovativiteit en duurzaamheid gaan bij SABA hand in hand. Ook het nieuwe gebouw in Dinxperlo is gebouwd met zo min mogelijk negatieve belasting voor mens en milieu. Het kantoorgebouw is energieneutraal en voorzien van een sedum dak. Zonnepanelen voorzien in een groot gedeelte van de energiebehoefte van zowel het kantoor als de fabriek.

De vraagstelling

Meerdere audiovisuele leveranciers werden uitgenodigd door SABA voor de inrichting van het nieuwe pand in Dinxperlo. De nieuwbouw bestaat uit ca. 4.000 m² aan kantoren en ca. 7.000 m² productie-omgeving. Trots zijn we dat SABA voor het partnership met BeleefAV heeft gekozen. Onze visie op de ideale werkwijze, duurzaamheid en samenwerking, kwam perfect overeen met de kenbaar gemaakte wensen en eisen.

Als internationale organisatie is videovergaderen via Microsoft Teams een belangrijke wens van SABA. Gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit en ontzorging in onderhoud en beheer waren hierbij de uitgangspunten.

Ook moest videovergaderen in een aantal ruimtes zonder gebruik van externe apparatuur mogelijk zijn. Naast de vergaderruimtes was SABA op zoek naar een multifunctionele invulling voor het Knowledge Center en werkcafé, narrowcasting, evenals een duurzame oplossing voor presentaties en videovergaderen in de kantoren.

Entree

Bij de entree worden bezoekers en personeel welkom geheten en geïnformeerd over de activiteiten van SABA. Zo zijn er dronebeelden van de bouw te zien, duurzaamheidsinformatie, een medewerkersvlog en informatie over open dagen en alle activiteiten. Naast al het relevante organisatienieuws worden headlines van diverse nieuwssites getoond evenals weerberichten. De content kan eenvoudig en direct in een online portal gewijzigd worden.

Vergaderruimtes en kantoren

Duurzaamheid en het verspillen van materialen voorkomen is een belangrijke drijfveer van SABA. In vijf vergaderruimtes is daarom gebruik gemaakt van nog geschikte flatscreens uit het vorige pand. Samen met SABA hebben we ervoor gezorgd dat er echter geen concessies zijn gedaan op het gebied van beeldkwaliteit, onderlinge uniformiteit en dat het schermformaat passend is bij de kijkafstand en het aantal deelnemers in de ruimte. De overige vergaderruimtes zijn voorzien van nieuwe audiovisuele apparatuur.

Yealink Teams Rooms systemen zijn ingezet als platform om zorgeloos te kunnen videovergaderen op basis van Microsoft Teams Rooms. De kwaliteit van de camera en microfoons zijn perfect, evenals de betrouwbaarheid en bedieningsgemak. Gebruikers kunnen zonder laptops of externe hardware videovergaderen via het handige touchpaneel. Wanneer er toch een laptop verbonden wordt, schakelt het systeem automatisch over naar de laptop.

Het enthousiasme over onze Yealink oplossing heeft geresulteerd in uitbreiding met Yealink Meetingboard. De Yealink MeetingBoard bestaat uit een 4K-camera, kristalheldere speakers, full-duplex microfoons en een slim interactief scherm van 65 of 86 inch. Dit multifunctionele apparaat combineert een videoconferencing-touchscherm met een whiteboard-functie. Je kunt direct aantekeningen maken en brainstormen op het scherm, waardoor je een levendige vergaderervaring creëert en altijd en overal kunt samenwerken.

Werkcafé

Voor het werkcafé zag SABA een multifunctionele rol weggelegd. Hier is alles mogelijk van achtergrondmuziek voor het personeel tot presentaties, bedrijfsfeesten, trainingen en hybride sessies. Het audiosysteem met zwarte pendelspeakers gaat naadloos op in het industriële interieur met onbehandeld hout en matzwarte voorzieningen.

In de grootste vergaderruimte is een 86’’ touchmonitor op een verrijdbaar onderstel geplaatst. Deze kan bij sessies in het werkcafé eenvoudig verbonden worden met het audiosysteem. Via één USB-aansluiting kan vervolgens tevens verbinding gemaakt worden met de pan-tilt-zoom-camera aan het plafond en de draadloze microfoons voor online of hybride sessies. In de bar is een centraal bedienpaneel ingebouwd om de apparatuur eenvoudig bedienbaar te maken voor iedere gebruiker.

SABA - Werkcafe
SABA - Werkcafe

Knowledge Center

Het paradepaardje van het pand is het Knowledge Center. Hier worden bezoekers en relaties ondergedompeld in de wereld van SABA. Het Knowledge Center is opgedeeld in twee gedeeltes. In het centrale presentatiegedeelte is een podium met een prachtige ronde lamellenwand geplaatst. Hier zorgen twee 86’’ 4K-touchschermen voor een indrukwekkende presentatieweergave. Hoogwaardige Fohhn kolomluidsprekers accentueren de verticale vorm van de lamellen perfect. Ondanks de slanke behuizing bevatten deze unieke High End luidsprekers een interne subwoofer voor een indrukwekkende geluidsbeleving. Draadloos presenteren is mogelijk dankzij de Barco ClickShare. Een pan-tilt-zoom-camera gericht op het podium maakt het ook mogelijk om online of hybride presentaties te houden.

In de naastgelegen applicatieruimte vinden SABA’s demonstraties en trainingen plaats. Hier is een 75’’ 4K-touchmonitor aan de wand voorzien voor interactieve trainingen. In de ruimte zijn meerdere eilanden met apparatuur geplaatst. Een flexibele en mobiele camera-oplossing was gewenst om de verschillende applicaties ook online goed zichtbaar te maken. We passen hiervoor een Sony 4K-camcorder toe, die we middels een draadloze set en een HDMI-USB-converter, als ‘webcam’ aanbieden aan een laptop. Hierdoor kan de mobiele camera in Microsoft Teams geselecteerd worden. De spraak wordt door middel van een draadloze speakerphone toegevoegd aan de online sessies. Hiermee heeft de spreker volledige bewegingsvrijheid om alles goed over te brengen op de externe deelnemers.

Onderhoud en beheer

Een stabiele werking van het systeem, nu en in de toekomst, was een belangrijke wens voor SABA. Er is daarom een vijfjarig onderhoudscontract op maat afgesloten. Hiermee zijn verantwoordelijkheden afgekaderd en is er zekerheid op het gebied van preventief onderhoud, firmware updates en verkorte respons- en hersteltijden. Ook de helpdesk, handleidingen en interne trainingen zijn hiermee geregeld. Onze lokale ligging van SABA zorgt er bovendien voor dat we niet alleen snel kunnen acteren, maar daarmee ook voor een kortere goederen- en transportketen zorgen. Win-win-win!

We helpen je graag