Onze opdrachtgever

The Duke is een exclusieve business club en 18-holes-golfbaan uit Nistelrode. Het is een initiatief van Jumbo-topman Karel van Eerd. De club en golfbaan zijn prachtig gelegen aan een heidelandschap dat ooit het centrale punt van een Romeinse legerplaats vormde. Later in de middeleeuwen werd het gebied door de hertogen van Brabant ontdekt voor de jacht. The Duke staat bekend om zijn gerenommeerde golfbaan, het hoogwaardige gastheerschap en de unieke kansen voor ondernemerschap.

De vraagstelling

In lijn met de wensen van ondernemers en clubmembers heeft The Duke opdracht gegeven tot de bouw van een vijfsterrenplushotel en uniek conferentiecentrum. Het hotel is gebouwd in dezelfde Engelse stijl als het clubhuis met authentieke bakstenen, een leien dak en eikenhouten spanten. Naast twintig luxueuze hotelsuites huisvest het hotel een imposant congrescentrum voor 250 gasten. Het concept van The Duke is grensverleggend: van het prachtige uitzicht vanuit de suites op de golfbaan en de persoonlijke butlers die gasten op hun wenken bedienen tot het multifunctionele congrescentrum.

In de exclusieve hotelsuites mag het de gasten aan niets ontbreken. De beeld- en geluidvoorzieningen dienen aan de hoogste maatstaven te voldoen. Het televisiezenderaanbod dient flexibel en internationaal te zijn.

De conferentieruimte moet de ultieme plek zijn voor congressen met impact. Daarnaast dient de ruimte geschikt te zijn om concerten te geven, op niveau te tafelen, maar ook bruiloften en andere gedenkwaardige momenten te huisvesten. Bovendien worden de audiovisuele voorzieningen in de bestaande bouw gekoppeld aan de nieuwbouw. Alle aanwezige functionaliteiten dienen uiteraard eenvoudig te bedienen zijn, voor zowel de gebruikers als de beheerders.

Oplossing

Na een totale bouwperiode van ruim acht maanden heeft BeleefAV in de eerste week van september de audiovisuele installaties in het congrescentrum en de exclusieve hotelsuites van The Duke voltooid. De immanente kwaliteit en het concept van The Duke voerden bij ieder aspect van de bouw de boventoon.

Voor de exclusieve hotelsuites hebben we een satellietinstallatie geïnstalleerd, bestaande uit vier schotels in combinatie met een headend (digitaal kopstation). Hiermee verloopt de signaaldistributie op de meest flexibele en efficiënte wijze. De installatie komt optimaal tegemoet aan de internationale clientèle, dat kan kiezen uit een mondiaal zenderpakket op maat.

De conferentieruimte is one of a kind. Aan de presentatiekant blinkt het systeem uit met meervoudige, high end-projectiesystemen van Epson en Projecta. Hiermee worden in hoge resoluties haarscherpe beelden getoond met aan zowel de kopse als de lange zijde optimale zichtlijnen. Het multifunctionele karakter wordt mede bereikt door de bedrade en draadloze connectiviteit, streaming en cameraregistratie.

Zelfs live bands, vj’s en artiesten kunnen eenvoudig verenigd worden met de audiovisuele installaties. Daarvoor is een high power-audioinstallatie ontwikkeld die volledig opgaat in het interieur en een maximale impact maakt als het in gebruik is.

De luidsprekers en projectiesystemen verzinken dankzij elektrische liften in het plafond voor een compleet onzichtbare uitstraling totdat er muzikale of spreekwoordelijke krachtpatserij vereist is. Het multifunctionele audiosysteem maakt immers alles mogelijk van feesten, bruiloften en congressen tot volwaardige liveconcerten. Op selecte momenten en bijzondere aangelegenheden trakteert Karel van Eerd zijn gasten door zelf achter de piano plaats te nemen en met een intiem jazzgezelschap het podium te betreden.

Overal door het statige pand zijn diverse beeld- en geluidsvoorzieningen verwezenlijkt. BeleefAV heeft daarnaast de koppelingen gerealiseerd tussen de bestaande bouw en de nieuwbouw, waarmee de totale locatie nu multifunctioneel geïntegreerd is op het gebied van beeld, geluid en de automatisering ervan. Dat alles is op de meest intuïtieve manier te bedienen vanuit het op maat gemaakte katheder dat naadloos integreert met het interieur in de Engelse stijl. Daarnaast zijn de gehele audiovisuele installaties, evenals de verlichtingsscenario’s en het congrescentrum te bedienen door middel van Crestron- en Apple-touchpanelen (met verschillende autorisatieniveau’s).

Audiovisuele invulling

 • Epson projectoren

 • Projecta elektrische projectieschermen

 • Maatwerkkatheder met Element One elektrisch inbouwscherm

 • Dynacord vertical array speakers en actieve subwoofers

 • Biamp Tesira digitale signaalprocessor

 • Beyerdynamic microfoons

 • Ampetronic ringleidingsysteem

 • Extron streaming encoder

 • Crestron signaaldistributie

 • Crestron bediening via iPad en touchpanelen

 • LG 4K-monitoren

 • Polytron satellietsysteem

the duke nieuwsbericht

We helpen je graag