Barco is met de ClickShare de pionier en onbetwiste marktleider op het gebied van draadloos presenteren. Barco’s kracht licht in zijn eenvoud: met een druk op de knop draadloos al je content delen. Maar welke ClickShare past nou het beste bij jouw gebruik? Inmiddels zijn er verschillende modellen in omloop: de C-5, C-10, CX-20, CX-30 en de CX-50. En wat zijn dan de CSM-, CS-, CSC- en CSE-modellen? We kunnen ons voorstellen dat je niet goed weet welk model het beste aansluit bij je wensen. Daarom leggen we het in deze blog eenvoudig aan je uit.

Draadloos presenteren

Traditioneel gezien is de ClickShare te zien als een draadloze vervanger voor de HDMI-kabel. Met de USB-button, software op de laptop of een app op een smartphone of tablet wordt draadloos je beeldscherm gedupliceerd. In het huidige productportfolio zijn hiervoor de C-5 en de C-10 beschikbaar. De C-5 is het instapmodel, bedoeld voor het delen van één bron in kleine huddle rooms. De C-5 wordt geleverd zonder button. De C-10 is voor de grotere ruimtes waarin ook samengewerkt wordt. De C-10 wordt geleverd met de handige ClickShare button en ondersteunt tevens draadloos gebruik met touchschermen. Ook kunnen twee gebruikers hun beeldscherm tegelijk tonen met dit model.

Draadloos videovergaderen

Sinds de coronapandemie heeft videovergaderen een enorme vlucht genomen. Met de CX-modellen is het naast draadloos presenteren ook mogelijk om draadloos te verbinden met de camera en microfoon uit de vergaderruimte. Dit voorkomt dat je anders tot wel drie of vier verschillende kabels dient aan te sluiten. De CX-20 is opnieuw te zien als de huddle room-versie voor één bron. De CX-20 wordt echter wel met een button geleverd. Wanneer je gebruikmaakt van een touchscherm of twee apparaten tegelijkertijd wilt tonen, kies je voor de CX-30. De CX-30 wordt met twee buttons geleverd. De CX-50 heeft dezelfde voordelen als de CX-30. Deze heeft een extra USB-poort om ruimte-apparatuur aan te sluiten (touchscherm, camera, microfoon, speaker of soundbar) en tevens een directe HDMI-ingang. Dit maakt de CX-50 ideaal voor de grote ruimtes waarin meer apparatuur is om aan te sluiten.

Waar zijn die overige modellen dan voor?

Misschien kom je zo nog wel eens tegen of heb je ze zelf nog in gebruik: de CSM-1, CS-100, CSC-1, CSE-200 en de CSE-800 zijn ClickShare-modellen uit vorige productlijnen. Met deze modellen was het nog niet mogelijk om draadloos te videovergaderen. Zijn ze nu dan niet meer bruikbaar? Integendeel! Zolang de ondersteuning vanuit Barco blijft gelden en de functionaliteit nog aansluit bij je gebruik, kunnen het nog steeds veilige oplossingen zijn om draadloos te presenteren en samen te werken. Echter kan het ook interessant zijn om een korting te verkrijgen op een nieuw model door het oude model in te leveren. Hiervoor geldt het Barco Trade In-programma. Binnen dit programma kun je ook diverse apparaten van andere fabrikanten inleveren voor een gloednieuwe ClickShare tegen een aantrekkelijke prijs. Nieuwsgierig? Informeer naar de mogelijkheden!

Wij helpen je graag